torstaina, tammikuuta 04, 2018

Uusi kone ja siisti ompeluhuone


Scroll down for English please.


HuoneTervetuloa ompeluhuonekatsaukseen. Vuodenvaihteessa oli hyvä hetki tehdä taas kunnon järjestely. Tyhjensin lattian, pöydän ja sohvan turhista kankaista, nyssyköistä ja epämääräisistä pussukoista. Täydellisen ompelutarvikkeiden läpikäynnin tein vuosi sitten kun muutimme.
Tässä on näkymä kun astutaan huoneeseen. Vanhalle puusohvalle ei löytynyt paikkaa muualta asunnosta, joten se laitettiin tänne. Tämä on sikäli hyvä paikka sille, koska keittiöstä on suora näkymä tuohon sohvan kohtaan. Nätti kaluste näyttää huomattavasti mukavammalta kuin sekainen työpöytä tai silityslauta. Vaihtuva tilkkutyökin näkyy kivasti keittiöön asti. Penkin kannen alla on hyvä säilytystila, jossa pidän kaikki vanut. Penkin oikealla puolella on kaksi ikkunaa. Sillä seinällä ei ole muuta kuin printteri lattialla ja joskus tuoli.

Huone
Kaapissa on lähes kaikki tilkkuiluun sopivat kankaani. Väreittäin järjestely on mielestäni hyvä systeemi, siitä näkee heti kaikki vaihtoehdot. Pinot ei pysy millään suorassa mutta tämä siisteystaso riittää oikein hyvin. Isommat, esim. taustaksi sopivat kankaat on muovilaatikossa ompelupöydän vieressä. Tilkkutyöaiheiset kirjat on myös tässä kaapissa. Vasemmalla kolossa on kori, jossa on pystyssä kaavapaperia ym. sekä kankaanpainantaan käytettäviä seuloja. 

Huone
Kaapin vastaisella seinällä on ompelupöytä. Pöytä on tyttären vanha koulupöytä. Se saisi olla aavistuksen matalampi, jotta korkeus olisi just hyvä. Koreissa molemmilla puolin on saksia, mittanauhoja, kyniä, tarpeellista, tarpeetonta sekä karkkipiilo. Joskus piilo unohtuu ja kun se taas löytyy, se onkin iloinen yllätys. Varsin kätevää on ollut leikkuualusta vasemmalla (yleensä siinä on isompi) ja oikealla oleva silitystaso pienimuotoiseen silitykseen.  Oikeassa reunassa on ovi kodinhoitohuoneeseen, siellä on sitten isompi silityslauta. Samaten oikealla näkyy myös suunnitteluseinä. Kapalevyn palanen päällystettynä flanellilla on ollut vallan mainio hankinta. En ole kiinnittänyt sitä seinään, sillä joskus sitä on tarve siirrellä. 
Sitten pöydällä on se työhuoneen kaikkein tärkein, eli ompelukone. Se onkin hieno peli!

HuoneTämä on yhteistyökoneeni Pfaffin kanssa. Malli on Performance 5.2. Aikaisempi koneeni on myös Pfaff, joten yhteistyö on oikein mieluisaa. Tässä kuvassa tuo iso ompelutaso, joka on hyvä kun haluaa työn pysyvän suorassa. Olen ommellut tällä nyt pari kuukautta, enkä enää vaihtaisi pois. Tässä muutamia asioita, jotka olen havainnut hyväksi ja tarpeelliseksi.
-Koneen runko on tilavampi kuin normaalisti koneissa, siinä mahtuu kääntelemään isommankin kangasmäärän.
-Yläsyöttäjä on kiinteä ja sen saa helposti päälle ja pois yhdellä napsautuksella. Minulla se on aina päällä.
-Ompelujälki on hyvä ja kone tuntuu tukevalta. 
-Itse tykkään käyttää polvinostinta paininjalan nostamiseen mutta käytän välillä myös samaan tarkoitukseen olevaa kytkintä. Molempiin tottuu nopeasti.
-Langan päättelyä ja katkaisua olen käyttänyt myös ahkeraan.
-Paininjalan sivussa on vipu, jolla saa langan neulansilmään. Alkuun se oli outo mutta nyt käytän sitä joka kerta.
-Kun neula on asetettu "alas" asentoon, niin pysähtyessä paininjalka nousee automaattisesti hieman ja kankaan kääntäminen on helppoa. Ei tarvise irrottaa käsitä työstä nostaakseen paininjalkaa. 
-Yllättävän helppo käyttää, jopa minun, joka olen surkea teknisten laitteiden kanssa.
Paljon on muitakin hienouksia mutta nämä ovat sellaisia, joista iloitsen joka kerta.

HuoneMukana on perusvalikoima paininjalkoja mutta näitä erikoisempia löytyy paljon. Tässä on sellaisia, joiden käyttöä ajattelin kokeilla tilkkutöihin tai tehdä ihan jotain muutakin. Kaikkia tulen kokeilemaan.
Tuota vasemmalla alhaalla olevalla säädettävällä ohjainjalalla olen jo tikanut yhden peiton. Siinä on tuo musta vipu, jota voi säätää sen mukaan, mille etäisyydelle haluaa seuraavan tikkauksen tulevan. Hyvä apuväline.

Huone
Leikkuupöytä on ollut pitkäaikainen haaveeni. Alkuun suunnittelin hieman suurempaa mutta kyllä tämäkin on ihan riittävä koko. Se on tehty kahdesta Ikean hyllypalasta, jotka on laitetttu selät vastakkain. Päällä on irrallinen pöytälevy. Korkeus on samalla tasolla kun keittiötasot. Pääty on säilytyspaikka viivaimille. Löysin pieniä tarralla olevia nuppeja, joihin kaikki saa hyvin ripustettua. Pienissä pahvilaatikoissa on vetoketjuja, kukkaronkehyksiä ja lankoja. 
Taustalla olevassa kiinteässä kaapistossa säilytän harvemmin tarvittavia asioita, kuten kangasvärit, korutarvikkeet ja työkalut. Siellä on myös keskeneräisten projektien laatikot ja jämätilkkulaatikot suurinpiirtein väreittäin. Ylähyllyillä on valmiita tilkkutöitä menossa joskus johonkin, en tiedä mihin.

Pöytä
Pohjaan halusin pyörät, jotta pöytää voisi liikutella mutta siihen ei ole ollut vielä tarvetta. Pyörien asennus ei ollutkaan ihan helppoa, sillä nuo kaapit on jotain pehmeää Ikea laatua ja ruuvit vaan pyöri paikallaan. Taidettiin sinne liimaakin laittaa. Painoa tulee aika paljon, koska kaapissa on kirjoja. Kätevä isäntä teki ja manasi, sitten taas teki mutta hyvä tuli lopputuloksesta. Kuvassa takana on toinen hylly, se on nyt eri huoneessa.

Huone
Toinen puoli pöydästä on identtinen. Täällä on lehtiä ja kaavoja. Kaapeissa on harrastekirjoja monelta alueelta, innostun aika helposti. 
Leikkuupöytä on aivan mahtava, se menee ompelukoneen jälkeen kakkoseksi. Kolmantena suunnitteluseinä.
Joskus tuntuu, että matto olisi kiva mutta siivouksen kannalta ilman sitä on parempi.

Tällainen on minun ompeluhuone. Vietän siellä paljon aikaa ja on mukava kun siellä on viihtyisää. Ikävä kyllä en saa pysymään sitä näin siistinä kovin pitkään. Nyt kuitenkin keitän kahvit, menen istumaan sohvalle ja suunnittelen seuraavia töitä. Kiva kun jaksoit lukea!

                                                                    ****
Welcome to my sewing room. This is the view when I open the door. When we moved we didn't have any other place for this old bench. It's useful and looks nice which is good because I can see it also from the kitchen. Under the seat I keep my battings. 
I like this fabric cabinet a lot. It's inspiring to see all fabrics at the same time and choose the best colors.
I keep also my quilt books there. Other hobby books are under the cutting table. 
The cutting table is so important. It's really ergonomic because the height is perfect for me. Pieces for the table are from Ikea. The material was quite soft and it wasn't so easy to put the wheels on it. But my handy husband made it! At the end of the table there is a ruler selection. In those small boxes I have threads, zippers and purse frames. Other side of the table are my quilt magazines and patterns.
Here is also my new sewing machine. I am cooperating with Pfaff this year. This great machine is Performance 5.2 . I'm very pleased with it. On the right side of machine I have a small place for ironing. The bigger ironing board is in the laundry room. The table under the machine is my daughters old. It's just a little bit too high for me. In the baskets on the both sides of the table I keep scissors, measures and pencils. There is also hiding place for candies. It's so nice to find a forgotten candy bag. 
The number one in the room is the sewing machine. The second one is the cutting table and the third is the design wall. This room is my favorite place in our home. I want it to be homey because I spend lot of time there. Now I'm going to sit on the bench, drink coffee and plan new quilts.
Linking up with finish it up friday.











61 kommenttia:

  1. kylläpä näyttää siistiltä ja puhtaalta. Huone on tosi avara ja valoisa, ei voi kuin ihailla :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä täällä onkin kiva työskennellä, on juuri sopivasti tilaa. Kaikki on käden ulottuvilla :)

      Poista
  2. Olispa mullakin joskus näin siisti työhuone! Ja hyvä järjestys. Vähän nyt tuli pistoksia tuolla sisikunnassa, että olisko siivouksen aika. Onnea uudesta yhteistyökumppanista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! No työskennellessä aina on paikat sekaisin mutta välillä on kiva tehdä kunnon siivous. Tekee hyviä löytöjä kassien pohjalta:))

      Poista
  3. Ihana ja valoisa työhuone! Ei ihme, että saat kaunista aikaiseksi, kun työtilasi on näin kiva! Kiitos, että esittelit kaiken! Tai ehkä olisin vielä halunnut kurkistaa jäännöspalavarastoosi. Onko se yhtä siisti kuin kaikki muu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ehkä esittelen ne joskus. Palat ovat aika pieniä ja ne ovat kannellisissa laatikoissa mutta eivät järjestyksessä. Määrä on pienentynyt kiitettävästi. :)

      Poista
  4. Oi miten valoisa ja kaunis työtila! :) Ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Valo on tosiaan hyvä, etenkin näin pimeällä siitä on kiitollinen!

      Poista
  5. Tuo leikkuupöytä on oikea unelma. Ihana ompeluhuone

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia. Se on todella unelma, selkäkin kiittää:)

      Poista
  6. Aikamoinen unelma tuo ompeluhuoneesi. Kaunista ja seesteistä kuten tilkkutyösi. Oli oikein kivaa lukea selostuksesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon. Mukavaa että oli kiva lukea. Toisten työtilat kiinnostaa aina :)

      Poista
  7. Ihana huone! Leikkuupöytä on kyllä upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Kyllä huoneessa onkin mukava ommella:)

      Poista
  8. Huoneesi on kyllä niin ihana! Oma pieni huoneeni on liian täynnä tavaraa, pitäisikin alkaa taas raivaushommiin! Mieheni ei aina ihan meinaa ymmärtää, mihin kaikkia tavaroita tarvitsen. Kiva oli päästä kurkkaamaan työtilaasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Miehet ei aina oikein ymmärrä...tuttu juttu. Muutto oli kyllä hyvä hetki päästä eroon turhasta tavarasta. Tosin taas on vuoden aikana kertynyt lisää tavaraa.

      Poista
  9. Vautsi ompas upea koko huone ja valoisa
    Oikeen unelma,kaikki lähellä ja järjestyksessä.Nautit taatusti tilasta,oma ompeluhuoneeni kun huomattavasti pienempi ja täynnä kankaita ja lankoja joka paikassa,siivota ja karsia pitäisi����
    Sohvalla onkin hyvä välistä juoda kahvit ja miettiä uusia ihania tilkkutöitä☺☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Entinen huoneeni oli tosi pieni, joten nyt osaan arvostaa tätä isompaa. Järjestyksen pitoa helpottaa kun tavarat saa piiloon ovien taakse. On mukava tunne kun huone on ainakin välillä siisti :)

      Poista
  10. Kyllä siellä Saijan ihmemaassa mielen kelpaa suunnitella uusia ja inspiroivia juttuja ommeltavaksi. Ihanasti tilaa. Mä himoitsen tuollaista leikkuupöytää ja tietysti paikkaa sille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! No kelpaa kyllä :) Odotahan kun nuoriso lähtee niin huoneita vapautuu...!

      Poista
  11. Malttaako tuolta huoneesta poistua mihinkään:) Kovin on viihtyisän oloinen ja kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei malttaisi millään mutta pakko on olla välillä sosiaalinen ja poistua sieltä. :))

      Poista
  12. Great working environment for patchwork. Marie

    VastaaPoista
  13. ❤ Tilava ja viihtyisä ompeluhuone, olen melkein vihreä kateudesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä on juuri sopivan kokoinen huone tähän tarkoitukseen, hyvinhän täällä viihtyy :)

      Poista
  14. Voi apua, saanko muuttaa teille! <3 Ihana huone kertakaikkiaan. Mä haaveilen kahden lapsen kanssa kolmiossa, että mulla ois oma huone lukemista ja käsitöitä varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä tänne mahtuu, tosin pari varausta on jo sohvalle tehty:)) Minun lapset on muuttaneet pois, joten tilaa on paremmin!

      Poista
  15. Ihanaa ja kaunista ja sohvahan oli jo varattu Sannalle ja mulle:)
    Tullaan sun kanssa sinne kahvittelemaan ja suunnittelemaan uusia töitä :D
    Hieno uusi ompelukone ja sillä on varmasti kiva kokeilla kaikkea kivaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä varaus on teille:)) Tervetuloa vaan, kunhan ilmoitatte ajoissa niin varaan pullaakin!!!

      Poista
  16. Wow!, I am full of envy - in a nice way :-)
    xx

    VastaaPoista
  17. Aivan mahtava harrastetila! Niin valoisakin. Kangaskaapin sisältö on niin hurmaavan värikäs, että melkein henki salpautuu. Ja tuo viivotinkokoelma! :) Onkohan tuo iso ompelutaso mahdollista ostaa lisäosana muihinkin Pfaffeihin? Joskus kaipais isompaa ompelutasoa. Samoin tuo polvinostin kiinnostaa. Mikä se siis on ja missä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tässä huoneessa ompelu sujuu:) onhan tämäkin harrastus aikamoista välineurheilua. Tämän kyseisen ison kirkkaan tason sopivuus muihin Pfaffeihin pitää varmistaa joltain myyjältä, en uskalla sanoa varmasti. Aikaisempaan koneeseeni se sopii kyllä. Polvinostin on tuo vipu, joka lähtee koneen alareunasta. Sitä työnnetään kevyesti polvella sivulle, niin paininjalka nousee ja laskee. Paininjalkaa voi nostaa joko ihan vähän tai sitten ihan ylös asti. Kätevä se on!

      Poista
  18. Ooh, olen lähes sanaton! Ei ihme että loihdit huimaa taidetta tällaisessa tilassa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh...tuo huima taide on jokseenkin ylimitoitettua mutta kiitos :)) Kiva huone työskennellä!

      Poista
  19. I like your sewing room a lot, the creative juices must flow in such a beautiful place!
    KATRIN W.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you! Yes, it flows and I really enjoy working here :)

      Poista
  20. What an awesome place to work and play! I love how light and bright it is and how organized you are.
    Cheers,
    Judy

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you! Yes, my room is very light. I like to keep all things in the boxes and out of view, except fabrics and pretty things.

      Poista
  21. Tämä Saijan Studio on tasan yhtä ihastuttava kuin sinun jokainen tilkkutyö! Siisti, raikas ja erityisen kaunis. Tuollaisessa paikassa ei voi syntyä kuin ihania töitä! Uusi koneesi on houkuttava. Olen katsellut uutta konetta, mutta on niin vaikea valita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marle tuhannesti :)) Jos ei töitä synny niin ainakin täällä on mukava olla ja haaveilla.
      Kun listaa mitä haluaa ja tekee koeompelukierroksen, niin sitten onkin jo paljon viisaampi koneen hankinnassa :)

      Poista
  22. No nyt näkyy ja näkee! Iloitsen kanssasi upeasta näkymästä, käytännöllisyydestä ja valoisuudesta.
    Melkein jo innostuin koneestasi. Uusi kone olisi tarpeen.
    Innostavia suunnitelu- ja ompeluhetkiä sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin näkee ja hyvin näkeekin. Harvoin tarvitsee tuota pöytälamppua käyttää, valoa riittää näinä surullisen pimeinäkin päivinä.

      Poista
  23. What a beautiful sewing room, I feel as though I could enjoy spending a lot of times int here. Your home looks as though it belongs in a magazine.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you! I'm happy if you think so :) I really spend lot of time here!

      Poista
  24. Saija, can I ask? How are the rulers attached to the side of the cutting table? Marie

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. It's a small plastic holder and there is a tape behind it! I'll send you a picture.

      Poista
    2. Oh, there wasn't your email....

      Poista
  25. Aijai. Minun ompelunurkkaukseni häpeää tuon rinnalla. Sen oman työhuoneen minäkin kernaasti haluaisin. Kaikki on sinulla kohdallaan, siististi omilla paikoillaan. Onnea Uudelle tilkkuvuodelle. Tuossa on ihana aloittaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En usko että siinä on mitään häpeämistä, ompeluhuoneet ja -nurkat on erilaisia. Kun tavarat saa ovien taakse piiloon, niin se auttaa paljon yleisilmeeseen. Hyvää käsityövuotta sinullekkin!

      Poista
  26. Valoa ainakin riittää! Onnea uudelle koneelle! Kävin katsomassa sen ominaisuuksia, ja näyttää olevan melkein taikakone.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva päästä kokeilemaan koneella muutamaa uutta juttua, kunhan ensin vähän suunnittelen.

      Poista
  27. Just niin super työhuone kuin sieltä tulevat työtkin! Kuin suoraan sisustuslehtien sivuilta. Onnellinen Sinä! Ompelijatkin tuntuvat olevan merkkiuskollisia :) Ihanaa uutta ompeluvuotta Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Kiva tässä huoneessa on työskennellä, olen kyllä oikein ilonen :)

      Poista
  28. Olipa aivan ihanaa päästä kurkistamaan ompeluhuoneeseesi ❤. Moni ompelua harrastava vaihtaisi varmasti mieluusti oman ompeluhuoneensa tai nurkkauksensa tuohon sinun ihanaan tilaan 😃. En yhtään ihmettele, että viihdyt siellä niin hyvin! Ja onnittelut myös uudesta koneesta, minulle on tuo pfaff ihan vieras merkki, mutta nyt koulussa pääsen sitä kokeilemaan ja vertaamaan millainen se on husqvarnaan verrattuna ☺.

    VastaaPoista
  29. Kiitos! Toisten työtilat kiinnostaa aina. Tämä on kyllä toimivaksi osoittautunut. Minä en ole kokeillut taas Husqvarnaa mutta varmasti siihenkin tottuisi :)

    VastaaPoista
  30. Onpa työskentelytilasi ihanan valoisa ja siisti, kadehtien sitä täältä ruudun takaa katselen. Tekisi mieleni räjäyttää omani, niin paljon täällä kuitenkin vietän aikaa. Tosin "hommahuoneen" jaan myös mieheni ja tyttäreni kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Voin lohdutukseksi kertoa, että kankaat on jo taas levällään. Eihän se huone kauan siistinä pysy, kun tekee hommia :)

      Poista
  31. Kiitos kun päästiin kurkkaamaan sinun ompeluhuoneeseen:) On kyllä mahtavat ja avarat tilat! Varsin houkuttelevan näköinen kangaskaappi. Tuosta Ikean pöydästä taidettiin joskus instassa puhuakin, näyttää tosi näppärälle! Itsekin olen joskus miettinyt mattoa ompsuun, mutta tullut sitten siihen lopputulokseen että se olis varmasti vaan tiellä. Monesti nimittäin piirtelen kaavat ja leikkelen kankaat lattialla. Mukavia ompeluhetkiä sinne, uudella Pfaffilla onkin mukava siellä huristella:)

    VastaaPoista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)