keskiviikkona, kesäkuuta 29, 2016

Topaasi ***** Topaz

Scroll down for English please,

Kaitaleista tehty peitto on nyt valmiina. Mahdollisimman paljon kankaita yritin löytää tilkkulaatikosta mutta jouduin kyllä leikkaamaan kaitaletta isommistakin paloista. Kaitaleet on eri leveyksiä ja ommeltu ihan satunnaisessa järjestyksessä. Blokit tein tavallisen paperin avulla. En laita nyt mitään vaihekuvia, sillä hyvä ja selkeä ohje blokin tekoon löytyy täältä. Varmasti tuon pystyisi tekemään muullakin tavoin mutta halusin nyt kokeilla tätä systeemiä ja ihan toimiva se on.

DSC02708nimfli
Peitto on tikattu Töölön tilkkupajassa. Tikkauksen valinta tuotti taas päänvaivaa mutta päädyin lopulta limittäin meneviin neliöihin. Tikkausmalli on kiva mutta sen voi nähdä paremmin taustasta, edessä se hieman häviää kuvioiden sekaan. Reunakantti on ihan kapea ja vaaleahkon harmaa, ettei se erotu liiaksi.
Tein oikein mallipiirroksen, jotta tietäisin ommellessa, mitkä väriyhdistelmät blokkien kulmiin tulee.
Harvoin tulee mitään oikein paperille suunniteltua.

DSC02718nim fli
Tekisi mieli tehdä toinenkin tälläinen, olen tähän niin tyytyväinen. Ehkä sitten myöhemmin tummemmilla talviväreillä. Nimi tulee sinisistä topaaseista ja löytyyhän sieltä muutama smaragdikin.

DSC02727nimfli
Tarpeeksi leveää taustakappaletta ei tietenkään ollut, joten kokosin keskelle raidan osittain samoista kankaista kun edessäkin on.

DSC02729
Nämä kalliot on meidän mökkirannasta Nauvosta. Sumu on juuri hälvennyt ja on tyyntä ja kaunista.
Vanha ompelukone on viety kesäksi mökille, joten sielläkin voi huonon sään salliessa ommella.
Mukavaa viikkoa!
Linkattu Quilt Storyyn.
                                                                       ****
A quilt made out of skips is now ready! I tried to find most of my fabrics from a box of leftovers. The blocks are made with the help of just normal paper. I'm not going to post any pictures of the unfinished product but you can find an easy pattern from here. I'm sure there are different ways to do this but I wanted to do it like this and I can say that it works.
I got this one long arm quilted at Töölön tilkkupaja. I had hard time with choosing the quilting once again but I ended up with overlapping squares. You can't really see them in front because it blends in but from the back it's pretty visible. The binding is just thin and light grey fabric so it won't pop up out too much. I did a plan of the colors on a piece of paper so it would be easy to follow. I don't normally sketch out my quilts.
I would like to do another one because I'm so happy with this one. Maybe I'll do one later with winter colors. The name comes from blue topazes and you can find few emeralds too.
Of course I couldn't find a backing wide enough so I assembled a stripe from partly same fabrics as in the front. 
These pictures are from our summer cottage. The fog is going away and it is calm and beautiful. I took my old sewing machine there so on rainy days I can sew. Have a nice week!
Linking up with Quilt Story.

DSC02728

tiistaina, kesäkuuta 21, 2016

Viittä vaille valmista! **** Almost ready!

Scroll down for English please,

Mitään valmista ei ole nyt esitellä, keskeneräisiä on sitäkin enemmän. Tässä kaksi projektia, jotka ovat meneillään. Tämä kaitalepeitto on silitetty ja viikattu valmiina menossa tikkaukseen. Koska siitä tuli niin kiva, niin ajattelin laitattaa siihen Tilkkupajassa oikean kunnon tikkauksen. Suoraa saumaa oli nopea ommella ja se valmistuikin aika nopeaan. Siitä sitten paremmin kuvia, kunhan se on ihan valmis. 
The Splendid sampler blokit ovat lisääntyneet kiitettävästi. Ihan sitä kaksi viikossa ilmestyvää tahtia en ole onnistunut niitä tekemään. Tosin kaikkia blokkeja en ole muutenkaan tehnyt, sillä osassa on ollut paljon käsinompelua ja kirjontaa, se ei oikein innosta. Blokkeja ilmestyy sata, eikä olla vielä puolivälissä.


Joukossa on jotain tosi nättejä malleja. Tuosta mekosta tuli oikein sievä, se on tehty paperpiecingillä. Ne, joihin on nähty enemmän vaivaa, ovat ehkä niitä kauneimpia. Alotin aikas harmaalla ja hillityllä väriskaalalla mutta mukaan on tullut matkalla roosaa, turkoosia ja sinistä. Kuvat ovat jotenkin epätarkat mutta saavat nyt kelvata.
Meillä on parhaillaan kaksi vierasta USAsta, Oregonista. Molemmat ovat tyttären vaihto-oppilasvuoden kavereita. Mukavaa saada kansainvälinen tuulahdus sieltä hurjan pitkän matkan takaa. Onhan täällä erilaista, kadut, vihreys ja etenkin tuo ruoka :) Tönkkö englantini on myös saanut hyvin treenausta.
Toivotan jo nyt kaikille oikein mukavaa Juhannusta, aurinkoista sellaista !!!

                                                                            ****
I have nothing finished to show you but I have two unfinished projects. The first one is stripe quilt which is ironed and waiting to be longarm quilted. I decided to get it professionally quilted because it turned out so pretty. This was easy and fast to sew. I'll take more pictures when I'll get it back home.

The splendid Sampler blocks are adding up! I haven't quite managed to do the two per week as they publish them. Although I've purposely skipped some of them. They will publish 100 patterns over all and I don't think we are even half way through. Among them there are few very pretty ones. I especially like how the dress turned out! The ones that took the most effort are also the prettiest. I started with gray colors but along the line I picked up some rosa, turquoise and blue.

We currently have two visitors from Oregon, USA. Both are my daughters friends during her time there as an exchange student. It is nice to have an international vibe in our home. It is very different for them especially the food, streets and all the greenness. My stiff English has gotten a lot of practice! :) 
I hope everyone has a wonderful Midsummer festival!






perjantaina, kesäkuuta 10, 2016

Jotain pientä **** Something small

Scroll down for English please!

Nämä kaksi pikkuista työtä on jo tuolla instagramin puolella ollutkin mutta laitan ne vielä tännekkin. Tämä kettuavaimenperä on pieni hexagon, joka on tehty paper piecingillä. Malli on Etsystä, Tiny Toffee Designsin malli. Vaikka kettu on noin pieni, kyllä sen siitä tunnistaa. Hauska pieni näpräystyö, jossa meinasi mennä silmät ja sormet solmuun.

DSC02380
Toinen kiva, helppo, nopea työ on neulatyyny. Neulatyynyjä on jo monta ja taas on kaksi lisää. Alkuperäinen ohje taitaa olla Karen Ackvan mutta selkeät ohjeet löysin täältä. Näyttävät ihan joulutortuilta nämä tyynyt mutta mukava näitä on kesälläkin tehdä.
Mukavaa viikonloppua kaikille :)
                                                                            ****

I have already posted these two small quilts on instagram but I want to post them here as well.
This fox keychain is a tiny paper piecing hexagon. The pattern is from Etsy by Tiny Toffee Designs.
Even though the pattern is so tiny you can clearly tell it's a fox. 
I also made two mini pinwheel pincushions. The original pattern is Karen Ackwa's but I found good tutorial here. This pattern is very nice, fast and easy to sew. This pinwheel looks just like our traditional Christmas pastry. Even the jam is in the middle :)
Have a nice weekend!


perjantaina, kesäkuuta 03, 2016

Värikäs tähti **** Colorful Star


Scroll down for English please!
Olen tainnut jäädä jumiin tähän tyynyompeluun... Tarkoitus oli tehdä tämä mökin vintille nojatuoliin. Siitä tuli kuitenkin niin suuri, että tuoli näytti ihan kääpiöltä, eikä siinä istumaankaan olisi mahtunut. Taidan laittaa tyynyn parisänkyyn, siinä on hyvin tilaa.

DSC02246nim
Mallin näin instagramissa @london_and_granger .  
Minulla on iso laatikollinen valmiiksi leikattuja 5cm x 5cm neliöitä, josta löytyi tähänkin projektiin monta hyvää väriä ja palaa. Loput palat on tilkkulaatikosta ja muutamia ruutuja ihan isommista kankaistakin. Koko on noin 69cm x 69cm. 

DSC02253nim
Kun olin vauhdilla ja innoissani tehnyt tyynyn valmiiksi, huomasin, etten ollut tikannut sitä ollenkaan. Kylläpä otti aivoon. Olisi se ollut ihan ok ilman tikkauksiakin mutta kyllä se tikkaus vaan kuuluu asiaan. Siispä muutama ruma sana, irrotin reunakantin, avasin kolme sivua, laitoin ohuthuopaa taakse ja tein viistot tikkaukset. Kannatti, olen tyytyväinen.

DSC02229
Taustaksi laitoin mustavalkoista kiemuraista kangasta. Vetoketju on lähes koko tyynyn levyinen, jotta sisätyynyn sai helpommin sisälle. Tästä tuli oikein iloinen tyyny!
Mukavaa viikonloppua!
Linkattu Quilt Storyyn.                                                                            ****

I think I'm stuck with pillow making! I meant to do this to a arm chair at my summer cottage but it turned out so big that you couldn't fit on the chair anymore. I guess I'll but it on the bed then.
I saw the pattern on instagram @london_and_granger .
I have a big box of already cut out 5cm x 5cm squares from which I got most of the pieces. Rest of them I got from my scrap box and from bigger pieces. The size is about 69cm X 69cm.
I was so excited to sew this up that I forgot to quilt it. It would of be just fine without it but I just still think it belongs to a guilt work. Few bad words flew out of my mouth when I had to open three seams in order to put the thin felt in and guilt it. It was worth it!
Backing is black and white and the zipper is almost as long as the width. Thanks to the big zipper the pillow is easy to fit in. This pillow makes me smile! 
Have a nice weekend! 
Linking up with Quilt Story.

DSC02226nim